Monday, December 6, 2010

RIZQI MINALLAH....

aku bukanla pengarang yang rajin..hehe sebab tula berhabuk dah blog aku ni...emmm...1st of all...alhamdulillah, aku dapat temuduga utk kpli jqaf ......hatiku berdebar2 kala menekan butang semak...emmm...xrasa pun bleh dapat...maklumlah bidang aku mintak xrelated pun ngan kos aku masa u dulu...tapi ...mungkin rezeki aku kali ini dapat duduki temuduga selepas 4kali mintak...emm xpala...yang penting aku akan wat yang terbaik...kalu ada rezeki adala...kalu tak...bukan rezeki aku...tapi agak sedih hari ni sbb result utk jawatan pembantu tadbir kew w17 dah kuar dan ...jawapan yg agak menggangu aku..GAGAL..emmm...rasa dah wat sebaik mungkin...itula katanya...rizqi minallah...kita hanya merancang Allah yang menentukan...yang penting wat yang terbaik...dan xmau terlalu mengharap lagi takut keciwa...emmmm....study2....

Thursday, October 7, 2010

Surat Cinta

Cinta pertama bagi setiap insan amat manis..dan mungkin tidak dapat di lupakan....berbelas tahun aku mencari cinta yang suci..akhirnya..alhamdulillah..tanpa disangka apabila membaca surat cinta darinya hatiku terusik....sebelum ini aku pernah membaca surat cinta ini tapi hatiku belum terusik....sebaliknya apabila kutatap ku renung ku fahami bait2 maksudnya yang mendalam..aku jatuh cinta....selama ini aku leka..hanya membaca sekadar lalu tanpa memahami maknanya...alhamdulillah..sekarang aku bahagia..tenang kurasakan...betapa rahmat dan nikmatnya dlm jiwa ini bila ketemu satu-satunya cinta yang bakal membawa aku ke syurga...insyaallah.Lantas hati ini seperti tertarik untuk mengubah cara hidup sebagai seoarang muslimah yg solehah.... cara penampilanku mula kian berubah.. aku mula mengenakan tudung labuh.. (walaupun kadang kala aku bertudung 60,insyaallah aku akan terus bertudung labuh,kuatkanlah imanku Ya Rabbi.. )berhati2 dlm percakapan dan perbualan...menghindari umpatan.. Kalau sehari ku tertinggal dari membacanya hati ini gelisah...hebat penangannya..pendek kata diri ini seperti baru dilahirkan..aku mahu membuang segala masa silamkan yang dahulu..betapa hebat kurniaanmu Ya Allah...Aku bersyukur kerana aku berpeluang mengenalinya sebelum jasad di kandung tanah..alhamdulillah..

Wednesday, October 6, 2010

Oh kerja...

Alhamdulillah 2,3 hari lepas aku dapat surat panggilan interview dari SPP...syukur sgt2 ..walaupun jawatan pembantu tadbir kewangan w17..Di harapkan aku dapat tempuhi temuduga tersebut sudah sekian lama menanti kerja kerajaan...dah kena mula study sekarang nie..entahla soalan apa yang akan di tanya nanti...insyaallah,doa tidak lupa ku panjatkan moga aku dapat tempuhinya dengan sebaik mungkin...tersenyum suamiku bila aku beritahu dapat panggilan temuduga...emmm...moga ada rezeki untuk  anakku Alif Najmi  kali ini...

Monday, October 4, 2010

Aku mencari arah hidupku....

Tiap kali mendengar lagu ni...hatiku sayu....kurniakanlah Hidayahmu kepadaku Ya Allah....

Insha Allah

By: Maher Zain

Everytime you feel like you cannot go on
You feel so lost
That your so alone
All you is see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can’t see which way to go
Don’t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way
Everytime you commit one more mistake
You feel you can’t repent
And that its way too late
Your’re so confused, wrong decisions you have made
Haunt your mind and your heart is full of shame

Don’t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way
Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way
Turn to Allah
He’s never far away
Put your trust in Him
Raise your hands and pray
OOO Ya Allah
Guide my steps don’t let me go astray
You’re the only one that showed me the way,
Showed me the way x2
Insha Allah x3
Insya Allah we’ll find the way

Thursday, April 23, 2009

Ahlanwasahlan.....

selamat datang ke blog cute ini..hehhe